Annons


Anderas Engesvik skapar med Photowall


 

Andreas_Engesvik_Shelter-Yellow_Berries_Red_Stylist-Annaleena_Leino_Fotograf-Kristofer_JohnssonAndreas_Engesvik_Rain-Blue_Shelter-Yellow_Photowall_Stylist-Annaleena_Leino_Fotograf-Kristofer_JohnssonAndreas_Engesvik_Rain-Blue_Photowall_Stylist-Annaleena_Leino_Fotograf-Kristofer_Johnsson

 

linje2

Äntligen en studiodag! Dom senaste 3veckorna har varit minst sagt galna, med presslanserigar, NK,s samarbete med designhouse Sthlm under designveckan, stylat fantastiska hem osv.

Annons

Jag har ett underbart jobb och gillar när det händer mkt men just nu njuter jag av bara att få mysa i min studio och tar tag i allt det som har hamnat i efterkälken. Jag har haft förmånen att arbeta vid två tillfällen med Svenska designvarumärket Photowall som nu lanserar årets nyhet Manuscript – en unik tapetkollektion designad av den norska formgivaren Andreas Engesvik.

Med inspiration från äldre tekniker har Andreas skapat tre handmålade mönster, alla i olika färgställning. Jag har både stylat Manuscripts pressbilder och lanserings pressevent som hölls i vackra strandvägen med Grand Relations i spetsen. Manuscript är en visuell och estetisk kollektion som bidrar till att skapa ett personligt rum genom att utforska relationen mellan dessa olika uttryck, berättar Andreas Engesvik.Ibland kan det enklaste design kräva en längre process.

Och därför ställde jag några frågor åt Anderas om processen hur den gick till med Manuskript. Kan du berätta om din designprocess? Min prosess starter oftest i hodet – med å tenke, og definere hva man skal lage, hvordan det gjøres. Lytte frem noen tanker og ideer som er selvstendige og i beste fall med en relevans for andre mennesker. Hur kommer det sig att du ritar för hand? Hånden er viktig og viktig for hodet. I dette tilfellet vill vi skille uttrykket fra noe digitalt – til noe mer analogt. Hur är det att jobba med tapet som format? Det er krevende – man tenker at det er enkelt – men det 2 dimesjonale skiller seg veldig fra det 3 dimesnjonale – som jo er det jeg jobber mest med. Mønstringer og enkle former knytter seg til menneskets assosiajonsevne og vår lesning av form, og for eksempel symboler.

Interiörbilderna Manuscript för Photowall är stylade av mig och fotograferade av Kristofer Johnsson.

 

DELA (3)
PINNA (0)

Kommentera | Translate
Laddar