Annons


Designhouse Stockholm firar 25 år


 

Innan jul fick jag en spännande förfrågan av Håkan Ängquist som är designchef på Design house Stockholm. Han önskade att jag under Design house 25 års jubileum  skulle styla en installation i NK:s skyltfönster under Stockholm design week.

Annons

 Jag skulle tolka temat skandinaviskt kök helt utifrån mina preferenser. DHS hade bett sex stylister i Sverige att tolka skandinavisk design med Design House Stockholms designklassiker och jubileumskollektion. Utställningen presenterades i form av sex installationer i NK:s skyltfönster under Stockholm Design Week. Jag lyfte fram det starka estetiska designspråket som DHS har tagit fram i Sverige genom att skapa ett minimalistisk kök i aluminium. Det var en ära att vara med under projektet och jag ser framemot flera tillfällen att arbeta tillsammans med dem!

Nu lite om Design House Stockholm. Det grundades 1992 av Anders Färdig och har sedan dess vuxit till att bli ett av de främsta varumärkena inom skandinavisk design. Företaget är ett designförlag som samarbetar med både nya och etablerade designers. Genom åren har företaget samarbetet med ett 70-tal olika designers och det de alla har gemensamt är ett skandinaviskt uttryck i sin design. Som inledning på sitt jubileumsår presenterade Design House Stockholm en unik designutställning på det anrika varuhuset Nordiska Kompaniet i Stockholm.

Foto Erik Lefander 

Tack Habil Betiyo för proffsig assistans och 3D ritningar under projektet. Betiyoatelier.com 

 

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera | Translate
Laddar