Annons


sten för sten ______________


 

3

1

4

 

linje2

 

Äntligen börjar det synas nåt på tomten. Huset har börjat muras upp och taket beräknas läggas om fyra veckor. Allt har gått så fort denna gången jämfört med sist när vi byggde hus, vilket är super roligt.

Annons

Vi beställde dörrarna förra veckan och valet föll på den Svenska dörrleverantören SnickarPer. SnickarPers dörrar ritas av designers där bla. Note design studio, Andreas Engesvik, Björn Dahlström, Jonas Lindvall mlf. Vår val av yttredörr blev en designdörr modellen studio YD 30 i svart kulör av Andreas Engevik,  se dörren HÄR. 

Huset muras upp av en sten som heter Ytong vilket är det samma som vi använde i vårt förra hus. Ytong är en lättbetong som i sig själv är isolerande, det behövs bara puts på in och utsida. Det finns många fördelar med Ytong jämfört med en traditionell träfasad. Stenen är helt underhållningsfri, det finns inget organiskt material i stenen som gör att det kan ruttna eller mögla. Sten skapar ett överlägset inomhusklimat, svalt på sommaren och varmt på vintern. Sen är det en extra bonus att det blir så tyst inne i huset som är livskvalite för mig. Så härligt att huset börjar och ta form nu. Sten för sten.

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar | Translate
Laddar